Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarından Fındıklı, Kaymaklı ve Cevizli Kayısı Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 kg Siyah Kayısı
• 1 kg Sarı Kayısı
• 1 Kase Fındık
• 1 Kase Ceviz
• 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi

Sosu İçin:
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı

Yapılışı:
Sarı kayısılar içi boş olarak tencere tabanının yarısını kaplayacak şekilde sıralanır. Siyah kayısıların içine ceviz içi konup tencereye alınır. Kayısıların üzerini geçecek kadar su ve bir su bardağı üzüm pekmezi eklenir. Kayısılar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Kayısılar piştikten sonra biraz soğutulur ve sarı kayısıların içi açılır, her birine kaymak ve fındık konur. Siyah kayısılar cevizle piştiği için başka bir malzeme konulmaz.
Servis tabağının bir tarafına siyah diğer tarafına sarı kayısılar dizilir. Tereyağı küçük bir tavada eritilir ve siyah kayısıların üzerine gezdirilir. Yağı döktükten sonra üzerine parçalanmış ceviz içi serpilir. Kayısı Tatlısı servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger