Karalahana Çorbası

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Karalahana Çorbası'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1 Demet Karalahana
• 250 gr Barbunya
• 1 Su Bardağı Kırık Mısır
• 3 Adet Kuru Soğan
• 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Adet Kuru Kırmızı Biber

Yapılışı:
Karalahanalar sapları ile birlikte ince ince doğranır. Doğranan lahana yaprakları güzelce yıkanır ve elde sıkılarak acısının ve suyunun gitmesi sağlanır. Orta boyda bir tencereye sıcak su eklenir ve lahanalar kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencerede de barbunyalar haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ve tereyağı eklenen tencereye eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahanların suyu süzlür. Kırık mısırlar yıkanır, haşlanmış barbunya ve karalahanalarla birlikte soğanların üzerine eklenir. Suyunu koyduktan sonra kuru kırmızı biber eklenir ve pişmeye bırakılır.Tüm malzemeler iyice pişince Karalahana Çorbası servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger