Malzemeler:
• 1 Demet Karalahana
• 250 gr Barbunya
• 1 Su Bardağı Kırık Mısır
• 3 Adet Kuru Soğan
• 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
• 1 Çorba Kaşığı Tereyağı
• 1 Adet Kuru Kırmızı Biber
Yapılışı:
Karalahanalar sapları ile birlikte ince ince doğranır. Doğranan lahana yaprakları güzelce yıkanır ve elde sıkılarak acısının ve suyunun gitmesi sağlanır. Orta boyda bir tencereye sıcak su eklenir ve lahanalar kaynamaya bırakılır. Ayrı bir tencerede de barbunyalar haşlanır.Soğanlar yemeklik doğranır ve zeytinyağı ve tereyağı eklenen tencereye eklenir, pembeleşinceye kadar kavrulur. Lahanların suyu süzlür. Kırık mısırlar yıkanır, haşlanmış barbunya ve karalahanalarla birlikte soğanların üzerine eklenir. Suyunu koyduktan sonra kuru kırmızı biber eklenir ve pişmeye bırakılır.Tüm malzemeler iyice pişince Karalahana Çorbası servise hazırdır.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !