Ayva Boranisi Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Nevşehir'in yöresel tatlarındanAyva Boranisi'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 6 Adet Ayva
• 200 gr Dana Kuşbaşı
• 1 Su Bardağı Pirinç
• 1 Su Bardağı Üzüm Pekmezi
• 1 Çay Kaşığı Tarçın
• 3 Adet Karanfil

Yapılışı:
Ayvalar kabukları ile birlikte enine 2’ye bölünür. Tencerede düzgün durmaları için sap kısımları kesilerek düzleştirilir. Çekirdekli kısımları temizlenerek çanak şekline getirilir. Hazırlanan ayvalar tencereye dizilir ve biraz da sıcak su eklenerek biraz yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakılır.İç harcı için etler küçük küçük doğranır. Yağsız bir tavada suyunu çekene kadar pişirilir.
Pirinçler yıkanır ve süzülür. Kendi suyunu çeken etler ocaktan alınır ve içine pirinç eklenir. Tarçın da koyulduktan sonra harç karıştırılır ve yumuşayan ayvaların içine yerleştirilir.Ayva tenceresindeki suya da karanfiller eklenir. Harç ile doldurulan ayvaların üzerine üzüm pekmezi gezdirilir. Tüm malzemeler iyice pişene kadar tekrar ocağa alınır. Ayva Boranisi servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger