Hamsili Pilav Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsili Pilav'ın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler: 1.5 kg Hamsi
3 Adet Kuru Soğan
2 Su Bardağı Pirinç
1 Paket dolmalık Fıstık
½ Çay Bardağı Zeytinyağı
½ Çay Bardağı Ayçiçek Yağı
1 çorba kaşığı Kuş Üzümü
1 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Pulbiber
1 Tatlı Kaşığı Yenibahar
1 Tatlı Kaşığı Şeker

Yapılışı:Soğanlar yemeklik doğranır.  Zeytinyağı ve ayçiçek yağı eklenmiş tencerede kavrulmaya başlanır.  Bu arada Isıya dayanıklı yuvarlak bir tepsiye hamsiler uçları dışarIda kalacak şekilde sıra sıra dizilir. Tepsinin tabanınnı da kapatacak kadar hamsi konularak tüm tepsi hamsi ile döşenir. Soğanların üzerine pirinç de eklenir ve kavurmaya devam edilir. Ayrı bir yerde dolmalık fıstıklar  yağ eklenmeden pempeleşene kadar kavrulur. Pirinçli harca baharatlar, kuş üzümü ve kavrulan fıstıklar ve şeker eklenir ve güzelce karıştırılarak harmanlanır.Hamsilerle bezenmiş tepsinin içine pirinç harcı dökülür ve kaşık yardımı ile yayılır. Hamsilerin dışarıda kalan uçları içeriye doğru kapatılır ve geri kalan hamsiler sıra sıra pilavın üzerine yerleştirilir. 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Hamsili Pilav servise hazırdır


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger