Malzemeler:
500 gr kıyma
4 diş sarımsak
Tuz, Karabiber
Tane Yenibahar
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
Kızartmak İçin 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un
Soframız Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Kıyma, çekilmiş sarımsak, tuz, karabiberi 10 dakika kadar yoğurun.
Küçük, küçük köfteler yapın.
Tavamıza zeytinyağımızı koyup kızdırın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın, suyunu salıp çekene kadar.
Sosun Hazırlanışı;
Diğer tarafta başka bir kapta az bir zeytinyağıyla, yemeklik doğradığımız soğanımızı kavurun.
Soğan kavrulunca 1 kaşık un ilave edip, onunla da kavuralım.
Daha sonra 2 kaşık domates salçamızı İlave edin, dikkat edin pütür olmasın bunun için sürekli karıştırın.
Un da kavrulduktan sonra suyunu ilave edin, meyaneli bir kıvamda olacak ne sulu ne katı bunun için suyu yavaş yavaş ilave edin.
4-5 adet tane yenibaharımızı da içine atın, çok güzel bir tad ve koku verecektir.
Su kaynayınca kızarttığımız köfteleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Hazırladığınız sade pilavı servis yapacağınız tabağın ortasına kalıpla koyun, etrafına Romanya köftelerimizi daire şeklinde yerleştirin.
Pilavın ortasına da biberiye ya da bir yeşillikle sunum yapın . AFİYET OLSUN.
Home
Romanya Köftesi
Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun
Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun
16 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Romanya Köftesi
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !