Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: SamsunMalzemeler:
500 gr kıyma
4 diş sarımsak
Tuz, Karabiber
Tane Yenibahar
2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
1 Adet Soğan
Kızartmak İçin 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Çorba Kaşığı Un

Soframız Romanya Köftesi - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:

Kıyma, çekilmiş sarımsak, tuz, karabiberi 10 dakika kadar yoğurun.
Küçük, küçük köfteler yapın.
Tavamıza zeytinyağımızı koyup kızdırın.
Köfteleri kızgın yağda kızartın, suyunu salıp çekene kadar.
Sosun Hazırlanışı;
Diğer tarafta başka bir kapta az bir zeytinyağıyla, yemeklik doğradığımız soğanımızı kavurun.
Soğan kavrulunca 1 kaşık un ilave edip, onunla da kavuralım.
Daha sonra 2 kaşık domates salçamızı İlave edin, dikkat edin pütür olmasın bunun için sürekli karıştırın.
Un da kavrulduktan sonra suyunu ilave edin, meyaneli bir kıvamda olacak ne sulu ne katı bunun için suyu yavaş yavaş ilave edin.
4-5 adet tane yenibaharımızı da içine atın, çok güzel bir tad ve koku verecektir.
Su kaynayınca kızarttığımız köfteleri ilave edip kısık ateşte 20 dakika pişirin.
Hazırladığınız sade pilavı servis yapacağınız tabağın ortasına kalıpla koyun, etrafına Romanya köftelerimizi daire şeklinde yerleştirin.
Pilavın ortasına da biberiye ya da bir yeşillikle sunum yapın . AFİYET OLSUN.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger