Tava Kete Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Tava Kete'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• Un (Aldığı kadar)
• 500 gr. Terayağ
• Yarım su bardağı süt
• 1 tatlı kaşığı maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:
Süt ocakta ılınıncaya kadara ısıtılır. İçine ılık su ilave edilir. Toz maya karışımı eklenerek topaklanmaması ve hamura istenilen kabarıklığı vermesi için iyice yedirilir. İçine aldığı kadar un eklenir. Teretağı köpükleri kayboluncaya kadar eritiilir. Ayrı bir kaba 5-6 kepçe un konur ve ortası havuz gibi açılır. İçine Eriyen tereyağı dökülür. Tereyağı eklenen un iyice yoğrulur, yoğrulurken de azar zar yağ eklenmeye devam edilir. Parça parça bir kete içi elde edilir.Dinlenen Kete hamurundan parçalar koparılır ve avuç içinde yuvarlanarak mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır ve açılır.

6 tene yufka araları yağlanarak üst üste kapatılır ve 4 eşit parçaya kesilir. Geriye kalan 5 yufka da yağlanıp üst üste konur ve yine 4’e ayrılır.Üçgen şeklindeki yufkaların ortasına iç harcı olan hamurdan koyulur. Yuka ortasındaki hamuru kapatacak şekilde kenarlarından büzülür ve tekrar tek parça bir beze haline getirilir.İçi hamurlu beze elle inceltilir. Tüm yufkaları içi hamurlu bezeler haline getirildikten sonra kızgın yağda iki tarafı kızarana kadar pişirilir. Tava Kete Servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

1 yorum:

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger