Malzemeler:
1 çay bardağı arpa şehriye
2 çay bardağı yeşil mercimek
3 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
2 limon
Soframız Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı:
Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, 3 mm. kalınlığında yufkalar-açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Mercimeği yeterince suda haşlayıp içine kestiğiniz hamurları atın ve tuzunu ayarlayın. Hamurlar pişrçıce limonun suyunu sıkıpateştenindirin.Eritilmişyağabibersalçası, nane karıştırarak, çorbanın üzerine dökün.
Home
Dul Avrat Çorbası
Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana
Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana
16 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Dul Avrat Çorbası
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !