1 çay bardağı arpa şehriye
2 çay bardağı yeşil mercimek
3 domates
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
Kırmızıbiber,tuz,karabiber
2 limon
Soframız Dul Avrat Çorbası - Aslı'nın Mutfağı: Adana Yapılışı:
Un, tuz ve su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yapın. Bir süre beklettikten sonra, 3 mm. kalınlığında yufkalar-açın ve küçük kareler şeklinde kesin. Mercimeği yeterince suda haşlayıp içine kestiğiniz hamurları atın ve tuzunu ayarlayın. Hamurlar pişrçıce limonun suyunu sıkıpateştenindirin.Eritilmişyağabibersalçası, nane karıştırarak, çorbanın üzerine dökün.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !