Piti Tarifi

16 Ocak 2012 Pazartesi

Kars'ın yöresel tatlarından Piti'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1.5 kg kuzu eti
• 1 kg. Nohut
• 1 tatlı kaşığı safran veya zerdeçal
• 2 kaşık Tereyağ

Yapılışı:
Etler düdüklü tencerede tereyağı ile biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra üzerini geçecek kadar su eklenerek, kapağı kapatılan düdüklüde pişirilir. Nohutlar da ayrı bir tencerede haşlanır. Safran sıcak suda rengini verene kadar bekletilir. Pişen nohutlar düdüklüdeki etlere eklenir. Safran da tencereye ilave edilir. Üzerini geçmeyecek kadar da su eklendikten sonra safran iyice rengini verene kadar biraz daha pişirilir.Piti servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger