Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep

16 Ocak 2012 Pazartesi

Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: GaziantepMalzemeler:
-YARIM KG.KUŞBAŞI ET
-1 KG.PATLICAN
-3 ADET DOMATES
-2 ADET KIRMIZI BİBER
-3 ADET YEŞİL BİBER
-2 BÜYÜK KURU SOĞAN
-1 YEMEK KAŞIĞI SADEYAĞ
-1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
-1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ŞEKER
-PATLICANLARI KIZARTMAK İÇİN SIVI YAĞ
-TUZ-KARABİBER-TOZ KIRMIZI BİBER

Soframız Çoban Kebabı - Tuğba'nın Mutfağı: Gaziantep Yapılışı: Kuşbaşı etleri tencereye alıp suyunu salıncaya kadar arada bir karıştırarak pişirin. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun. Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın. Patatesleri soyun. Tavla zarı iriliğinde küp küp doğrayıp su dolu bir kapta bekletin.

Etler suyunu salınca yağ, sarımsak ve arpacık soğanları ilave edin. Etler suyunu çekinceye kadar pişirip domatesi ekleyin. Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve orta ateşte 5 dakika kadar pişirin.

Patatesleri ete ilave edip üzerine 2 bardak su ekleyin. Orta ateşte pişmeye bırakın. Çoban kebabını servis tabaklarına paylaştırıp üzerine kıyılmış dereotu serpin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger