Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun

16 Ocak 2012 Pazartesi

Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: SamsunMalzemeler:
3 Adet Yufka
3 Dilim Bal Kabağı
2 Çorba Kaşığı Tarçın
1 Su Bardağı Toz Şeker
250 Gr Ceviz
1 Çay Bardağı Ayçiçek Yağı

Soframız Balkabaklı Börek - Servin'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:

Öncelikle kabaklarımızı temizleyin, yıkayın, kurulayın ve rendeleyin.
Cevizlerimizi ne çok ince ne kalın şekilde çekin,
Büyükçe bir kabın içinde, rendelenmiş kabak, çekilmiş ceviz, 2 çorba kaşığı tarçın, 1 su bardağı şekeri (arzuya göre şeker miktarı arttırılabilir) karıştırın.
Yufkamızı ayçiçek yağıyla her tarafını yağlayın.
Sonra yufkalarımızı önce 4 daha sonra eşit şekilde 8 parçaya ayırın.
Geniş yerine harcımızdan koyup gevşek şekilde sarın. Uzun bir parça elde edeceksiniz onu kol böreği gibi bir ucundan başlayıp yuvarlak şekilde sarın ve küçük gül börekleri elde edin.
Yağlanmış tepsinize uçları açılmayacak şekilde yanyana dizin.
Üzerlerine ayçiçek yağı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin.
Soğuyunca üzerine bolca pudra şekeri serpin.
Değişik bir lezzet AFİYET OLSUN.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger