Zeytinyağlı Karalahana Sarması

9 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Zeytinyağlı Karalahana Sarması'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 3 Demet Kara Lahana

Harcı için:
• 2.5 Su Bardağı Pirinç
• 5 Adet Kuru Soğan
• 1 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık
• 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü
• Karabiber
• Kuru Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Tuz
• Şeker

Yapılışı:
Kara lahana yaprakları yıkanır ve yumuşayıncaya kadar sıcak suda bekletilir. Soğanlar yemeklik doğranır. Tencereye sıvı yağ eklenir ve dolmalık fıstıklar renkleri değişinceye kadar kavrulur. Fıstıklar kavrulmaya devam ederken doğranan soğanla tencereye eklenir. Üzerine kuş üzümleri, karabiber ve kuru nane de ilave edildikten sonra kavrulmaya devam edilir. Pirinçler ve yarısı kadar da su eklendikten sonra harç suyunu çekene kadar pişirilir.Sıcak suda yumuşatılan karalahana yaprakları suğuk sudan geşirilip süzüldükten sonra, iç harcı eklenerek sarılır. Yarım çay bardağı kadar zeytinyağının içine yarım limon suyu sıkılır ve karışım tenceredeki sarmaların üzerine gezdirilir. Çok az da su ilave edilerek kısık ateşte pişmeye bırakılır.Yapraklar iyice pişip, yemek suyunu çektiğinde Kara Lahana Sarması Servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger