Künefe Tarifi

9 Ocak 2012 Pazartesi

Antakya'nın yöresel tatlarından Künefe tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
1 kg tel kadayıf,
300 gram tereyağ,
Tuzsuz keçi peyniri

Şerbeti için:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı su

Şerbetin yapılışı:
2,5 su bardağı toz şeker,
2 su bardağı suyun içinde eritilir.

Yapılışı:
Küçük bir tencerede 300 gram tereyağ eritilir. 1 kg tel kadayıfın üzerine eritilmiş tereyağ dökülerek ovulur. Kadayıflar ufak ufak koparılır. Altı hafif yağlanmış tepsiye, kenarları bir parmak boşluk kalacak şekilde kadayıfın yarısı bastırılarak yerleştirilir. Kadayıfın üzerine tuzsuz keçi peyniri serpilerek bastırılır. Geriye kalan kadayıf tepsinin üzerine gezdirilir. Ocağın üzerinde sürekli çevrilerek pişirilir.
Kadayıfın pişip pişmediği bıçak yardımıyla kenarı kaldırılarak anlaşılır. Altı pişen kadayıf, başka bir tepsiye çıkarılır. Bu defa diğer tarafını pişirmek için tepsi yağlanır ve çıkarılan kadayıf tekrar tepsiye konularak kızartılır. Soğutulan şerbet sıcak kadayıfın üzerine gezdirilir. Fıstık dökülerek süslenir. Künefemiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger