Malzemeler:
3 adet yumurta
½ kg. yeşil fasulye
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı kurutulmuĢ domates
1 çay bardağı fırınlanmıĢ mısır unu
1 su bardağı dil peyniri
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber
9 Ocak 2012 Soframız Fasulye Tava - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Yeşil fasulyeyi ayıklayıp yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 10 dk. haşlayın,
süzün. Kuru soğanları ince ve uzun uzun kesin. Kurutulmuş domatesleri yıkayın,
süzün ve ince ince doğrayın. Bütün malzemeleri bir kaba alın. Rendelediğiniz
sarımsağı da ekleyin. Mısır ununu katıp hepsini bir güzel harmanlayın. Yumurtaları
ve zeytinyağını da ekleyip tekrar karıştırın.
En son tuzu, karabiberi ve pul biberi
ilave edin. Tavaya yarım çorba kaşığı tereyağını atıp, eriyince tavanın altını
kapatın. Hazırladığınız fasulye harcının yarısını tavaya ince ve eşit bir şekilde
yayın. Dil peynirlerini ince ince diderek bu tabakanın üzerine dağıtın. Kalan
fasulye harcını peynirlerin üzerine yayın. Tekrar tavanın altını açın, ağır ateşte
iyice kızartın. Bir kapak yardımıyla fasulye harcını ters çevirin, tavaya kalan
tereyağını atıp, fasulyenin diğer tarafını da kızartın. Her sofraya, her öğüne
yakışan bir yemek...
Fasulye Tava - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !