Malzemeler:
500 gr dondurulmus mısır veya 1 büyük kutu konserve mısır
3 çorba kaşığı margarin
1 adet küçük soğan
2 çorba kaşığı un
4 su bardağı süt
2 su bardağı su, et suyu veya tavuk suyu (et suyu kullandiginizda yagi 2 kasiga indirin.)
5-6 dal maydanoz
9 Ocak 2012 Soframız Mısır Çorbası - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Sogani ince yarim halka seklinde dograyin. Misirlari yikayip süzün, yarisini robotta püre haline getirin. Bir tencerede margarini eritin ve sogani ekleyip, pembelesene kadar kavurun. Sonra unu ilave edin ve kisik ateste un kokusu gidene kadar kavurun. Püre haline getirdiginiz misiri tencereye ekleyin ve devamli karistirarak kisik ateste 2 dakika pisirin. Soguk suyu ve sütü tencereye ekleyin iyice karistirin. Kaynadiktan sonra kalan tane misirlari, tuz ve karabiberi ilave edin. 10 Dakika kisik ateste kaynadiktan sonra, servis kaselerine alin. Üzerlerini kiyilmis maydanozla süsleyerek servis yapin.
Mısır Çorbası - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !