Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun

9 Ocak 2012 Pazartesi

Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: SamsunMalzemeler:
6 adet yumurta
6 büyük boy tost ekmeği
6 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 su bardağı eski kaşar rendesi
1 su bardağı dil peyniri
3 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber

Soframız 9 Ocak 2012 Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:

Ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Arzu ederseniz öncesinde kenarlarını alabilirsiniz. Ekmekleri fırın
kabınıza yerleştirin. ( Fotoğrafta gördüğünüz ‘ekmek değerlendi’yi, kendi yaptığım 7 tahıllı unlu cevizli ekmekten yaptım. Böylesi hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oldu.) Erittiğiniz tereyağını
ekmeklerin üzerinde gezdirin. Kuru soğanları rendeleyin, eşit bir şekilde ekmeklerin üzerine yayın.
Harmanladığınız peynir karışımının büyük kısmını soğanların üzerine serpin. Yumurtaları çırpın. tuzu, karabiberi ekleyin. Bu karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Cevizleri de karışımın üzerine dağıtın.
En son olarak kalan peynir karışımını yine eşit bir şekilde yayın. 185 ’’C’’ de nar gibi kızarana kadar
pişirin. Ekmeklerinizi tanıyamayacaksınız. Mutlaka sıcak tüketin. Mmmmm…
Afiyet olsun…

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger