Malzemeler:
6 adet yumurta
6 büyük boy tost ekmeği
6 çorba kaşığı tereyağı
2 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı taze kaşar rendesi
1 su bardağı eski kaşar rendesi
1 su bardağı dil peyniri
3 su bardağı süt
1 su bardağı ceviz içi
Tuz, karabiber
Soframız 9 Ocak 2012 Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı:
Ekmekleri küp şeklinde doğrayın. Arzu ederseniz öncesinde kenarlarını alabilirsiniz. Ekmekleri fırın
kabınıza yerleştirin. ( Fotoğrafta gördüğünüz ‘ekmek değerlendi’yi, kendi yaptığım 7 tahıllı unlu cevizli ekmekten yaptım. Böylesi hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı oldu.) Erittiğiniz tereyağını
ekmeklerin üzerinde gezdirin. Kuru soğanları rendeleyin, eşit bir şekilde ekmeklerin üzerine yayın.
Harmanladığınız peynir karışımının büyük kısmını soğanların üzerine serpin. Yumurtaları çırpın. tuzu, karabiberi ekleyin. Bu karışımı ekmeklerin üzerine dökün. Cevizleri de karışımın üzerine dağıtın.
En son olarak kalan peynir karışımını yine eşit bir şekilde yayın. 185 ’’C’’ de nar gibi kızarana kadar
pişirin. Ekmeklerinizi tanıyamayacaksınız. Mutlaka sıcak tüketin. Mmmmm…
Afiyet olsun…
Ekmek Değerlendi - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !