Malzemeler:
3 adet yumurta akı
1 su bardağı pudra şekeri
1 tutam tuz
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı toz badem
1 su bardağı toz Antep fıstığı
1 paket krema
1 tatlı kaşığı tereyağı
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı Hindistan cevizi
Soframız 9 Ocak 2012 Karamel Dolgulu Zevk-i Sefa Kurabiyesi - Özlem'in Mutfağı: Samsun Yapılışı: Ara dolguyu yapmak için toz şekeri bir tavada iyice karamelize olana kadar karıştırın. Karamel kıvamına gelince önce tereyağını daha sonra kremayı ekleyip karıştırmaya devam edin. 1-2 dk. Pişirdikten sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta aklarına bir tutam tuzu ekleyip kar haline gelinceye kadar, yaklaşık 5 dk. çırpın. Kıvamını aldıktan sonra önce pudra şekerini daha sonra fındık, badem ve fıstığı sırayla, kıvamı bozmadan ekleyin. Yağlı kâğıt serdiğiniz fırın tepsisine bir kaşık yardımıyla, aralık bırakarak karışımı küçük parçalar halinde yayın. 145 ‘’C’’ de 20- 25 dk. pişirin. Kurabiyeleriniz ılıklaşınca, soğuttuğunuz karamel sosu, iki kurabiye arasına dolgunca sürerek kapatın. Bir tabağa aldığınız Hindistan cevizinin içinde döndürüp karamel sosa yapışmasını sağlayın. Şimdi servise hazırlayabilirsiniz. Bir tanesi asla yeterli gelmeyecek…
Karamel Dolgulu Zevk-i Sefa Kurabiyesi - Özlem'in Mutfağı: Samsun
9 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !