Aşur Tarifi

9 Ocak 2012 Pazartesi

Antakya'nın yöresel tatlarından Aşur'un tarifi, Mutfağım 9 Ocak 2012 programında...
Malzemeler:
500 gram ıslatılmış buğday,
500 gram koyunun gerdan eti ,
3 adet soğan,
3 yemek kaşığı acı biber salçası,
3 tatlı kaşığı kimyon,
3 tatlı kaşığı tuz,
Ceviz,
2 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için:
2 yemek kaşığı tereyağ,
Sıvıyağ,
3 yemek kaşığı kimyon

YAPILIŞI:
500 gram buğday bir gece suda bekletilerek açılması sağlanır. Düdüklü tencerenin içine önceden ıslatılmış buğday ve 500 gram gerdan eti konulur (Ölçü mutlaka birebir olmalı). Tencerenin içine 3 adet soğan iri iri doğranır. Ardından 3 yemek kaşığı acı biber salçası ilave edilir. 3 tatlı kaşığı kimyon ve 3 tatlı kaşığı tuz ekledikten sonra tencerenin ağzı kapatılır. Kısık ateşte 45 dakika pişirilir. 2 yemek kaşığı tereyağı bir tavada eritilir. Düdüklü tencerede pişen aşurun içine, eritilen tereyağ dökülür.
Tokmakla, tencere içinde etler tel tel olana kadar dövülür. Dövülen aşur geniş bir tepsi içine konulur. Başka bir kap içinde 2 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ eritilir. (sıvıyağ, tereyağın donmamasını sağlar). 3 tatlı kaşığı kimyon ilave edilerek yağın içinde yakılır. Kızdırılmış yağ, tepsi içine sıcak olarak dökülür. Son olarak iri parçalanmış cevizler tepsinin üzerine dökülür. Aşurumuz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger