Home
Soframız 9 Ocak 2012
Peynirli Patlıcan Kayığı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
Peynirli Patlıcan Kayığı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
9 Ocak 2012 Pazartesi
Malzemeler:
2 çorba kaşığı riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
3 bostan patlıcan
150 gr beyaz peynir
2 çorba kaşığı krem peynir
3 – 4 dal maydonoz
Yarım demet taze soğan sapı
Tuz , Karabiber
Soframız 9 Ocak 2012 Peynirli Patlıcan Kayığı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
Patlıcanları 4-5 mm kalınlığında uzunlamasına dilimleyin. 10 dakika tuzlu suda bekletin. Yıkayıp süzgece alın. Kağıt havlu ile kurulayıp yağlanmış ızgaraya dizerek közleyin.
Fırını 170 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırın tepsisini 2 kaşık riviera zeytinyağı ile yağlayın. 2-3 taze soğan sapı ve maydanozu kıyıp derin bir kaba alın. Beyazpeynir, krempeynir ve karabiber ekleyip ezerek püre haline getirin.
Düz zeminde her bir soğan sapının üzerine bir patlıcan dilimi yerleştirin. Üzerine peynirli karışımdan yayın, soğan sapıyla patlıcan dilimini fiyonk şeklinde bağlayın. Tuz serpin. Malzeme bitinceye kadar bütün dilimleri bu şekilde hazırlayıp fırın tepsisine dizin. Üzerlerine galeta unu serpin. Sıcak fırında 4-5 dakika pişirip çıkarın. Ilınınca üzerlerine 2 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin. Soğuduktan sonra servis yapın
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !