Malzemeler:
1 yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı silme karbonat
2 su bardağından 1 parmak eksik un
Şerbeti için;
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Soframız 9 Ocak 2012 Mafiş Tatlısı - Vildan'ın Mutfağı: BalıkesirYapılışı:
Çukur bir kaba unu alarak, yoğurt, kabartma tozu, sıvı yağ, tuz ve yumurtayı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğuruyoruz (kulak memesi kıvamında). Hamuru iki parçaya bölüyoruz ve üzerine bez örterek yarım saat dinlendiriyoruz. Toz şeker ve suyu birlikte kaynatıp limon ekleyerek soğumaya bırakıyoruz. Tekrar dinlenmiş hamura dönerek üstüne nişasta serperek hamuru kalın bir yufka şeklinde açıyoruz. Yufkaları iki kenarından tutup hafif sıvı yağda pembeleşinceye kadar kızartıyoruz ve soğuk şuruba atıyoruz.
Home
Soframız 9 Ocak 2012
Mafiş Tatlısı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
Mafiş Tatlısı - Vildan'ın Mutfağı: Balıkesir
9 Ocak 2012 Pazartesi
Etiketler:
Soframız 9 Ocak 2012
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !