Hamsi Kuşu Tarifi

9 Ocak 2012 Pazartesi

Trabzon'un yöresel tatlarından Hamsi Kuşu'nun tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 1.5 kg Hamsi
• 6 Adet Kuru Soğan
• 5 Adet Yumurta
• 2 Kase Mısır Unu
• 2 Demet Maydanoz
• 1-2 Dal Taze Nane
• 1 Tatlı Kaşığı Karabiber

Yapılışı:
Soğanlar yemeklik doğranır. Maydanoz ve taze naneler ince ince kıyılarak soğanlara eklenir. Karabiberi ve tuzu da eklendikten sonra tüm malzeme güzelce ovulur. Hamsiler derince bir kaba alınır ve üzerine mısır unu dökülür. Tüm hamsiler mısır unu ile harmanlanıncaya kadar güzelce at üst edilir.Elimizde 2 fileto hamsi ile zemin oluşturduktan sonra arasına bol soğanlı ve yeşillikli harcı yerleştirilir. Üzerine tekrar 2 hamsiden kapak yapılır ve avuç içinde yuvarlar gibi bütünleştirilir.Ayrı bir kaba yumurtalar kırılır ve güzelce çırpılır. Hazırlanan hamsiler yumurtaya batırıldıktan sonra bol kızgın yağda pişirilir. Hamsilerin her yeri iyice kızardıktan sonra Hamsi Kuşu servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger