Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır - Selma'nın Mutfağı: Bolu

9 Ocak 2012 Pazartesi

Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır - Selma'nın Mutfağı: BoluFırında Hindi Tandır
Malzemeler :

4 Adet Kemiksiz, derisiz, Üst But
Fırın Torbası
Sos Malzemesi
1 Adet Kuru Soğan
3 Diş Sarımsak
1 Su Bardağı Yoğurt
½ Çay Bardağı Sıvı Yağ
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bir gece önceden aldığımız hindiyi yemek çatalı ile deliyoruz. Ne kadar çok delersek o kadar iyi… Diğer tarafta bir tencere içine zeytinyağını ve yoğurdu koyup karıştırın. 2 limon ve 1 portakalın kabuğunu ince ince rendeleyin, aman dikkat beyaz kısımları fazla gelmesin. Limonun ve portakalın suyunu da yoğurt ve zeytinyağı karışımının içine sıkın. Kabuklarını da içine ekledikten sonra dövülmüş sarımsak ve toz kırmızı biberi ilave edin ve çırpma teliyle iyice karıştırın. Eğer kıvamı hâlâ koyu ise biraz su ile açabilirsiniz. Kıvamı ayrandan biraz koyu olmalı. Önce çatal ile deldiğimiz hindinin şimdi tuz ile masaj yapıp gönlünü alma zamanı! Sonra hindiyi hazırladığımız sosun içine basalım. Her tarafına sosu sürdükten sonra bir gün boyunca dolapta bekletelim. Aklımıza geldikçe ters çevirirsek çok daha güzel olacaktır. Ertesi gün olunca içine girecek büyüklükte bir tencerenin dibine bir tabağı ters koyun (tabağı koymadan önce tencerenin dibine biraz su dökün ki hava yapmasın), kapağın üzerine hindiyi yerleştirin, tencerenin kenarından 1 bardak su dökün, içine defne yaprağı ve adaçayı da atabilirsiniz (malzemelere bakmayın, yazmadım isterseniz atarsınız diye). Bu şekilde yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra tavuğu bir fırın tepsisine alın, tencerenin dibindeki suyu da üzerine döküp 180 derece fırında 30 dakika daha pişirin. Eğer tencereniz fırına girebilecek bir tencereyse (döküm tencere gibi) o zaman çok daha iyi, tencereyle birlikte fırına atın.

Nohutlu Pilav:

Malzemeler:
3 Su Bardağı Pirinç  (Kıbrıscık Pirinci)
5 Su Bardağı Su
1 Su Bardağı Tavuk Suyu
2 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
4 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Küçük Kuru Soğan
Tuz
1 tutam Karabiber
1 Tatlı Kaşığı Sıvıyağ
Soframız 9 Ocak 2012 Nohut Pilavlı Fırın Hindi Tandır - Selma'nın Mutfağı: Bolu Yapılışı:
Nohutu bir gece öncesinden tencereye alın, üzerini geçecek kadar su koyup bir taşım kaynatın. Kaynattıktan sonra ateşi kapatıp sabaha kadar bekletin.
Ertesi gün nohutu ve eti bir tencereye alın, 2 su bardağı su ilave edip etler ve nohut yumuşayana kadar pişirin.
Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayın, 20 dakika tuzlu ılık suda bekletin. Suyu berraklaşana kadar yıkayıp süzün.
Bir tavada tereyağını eritin. Pirinçleri ekleyip birkaç dakika kavurup ateşten alın.
Derin bir tencereye etleri ve nohutları yayın. Pirinci, suyu ve tuzu ilave edip bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ateşi kısıp pirinçler suyu çekene kadar pişirin. Tencerenin dibinde hala bir miktar su kalacaktır.
Kapakla tencere arasına bir kağıt havlu koyarak demlendirin, geniş bir tabağa ters çevirerek servis yapın.
Dilerseniz Urfa yöresinde olduğu gibi tencerenin en altına ayrıca uzunlamasına dilimlenmiş ve yağda kızdırılmış havuçlar ekleyebilirsiniz

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger