Ballı Lokma Tarifi

9 Ocak 2012 Pazartesi

Malzemeler:
Hamuru için
• 1 Paket Yaş Maya
• 2 Adet Yumurta
• 1 Su Bardağı Süt
• Aldığı Kadar Un

Şerbeti için
• 1 kg Şeker
• Üzerini Geçecek Kadar Su
• 4-5 Damla Limon Suyu

Yapılışı:
Şeker tencereye alınır ve üzerini geçecek kadar su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Şeker iyice eriyip şerbet koyulaşmaya başlayınca 4-5 damla limon suyu sıkılır ve soğutulur.1 su bardağı süt ve 1 su bardağı su bir cezvede ısıtılır. Bu arada hamurun hazırlanacağı kaba, yumurtalar kırılır ve yaş maya eklenir. 1 fiske de tuz eklenerek iyice karıştırılır. Isınan süt ve su karışımı da eklenir ve karıştırılmaya devam edilir.Kek kıvamında bir hamur elde edilene kadar tahta kaşıkla karıştırmaya devam edilerek un eklenir.

Tatlı hamuru karışımının hazırlandığı kap, mayalanma ve kabarma sürecinin başlaması için bir bezle sarılarak sıcak bir ortamda dinlenmeye bırakılır.Kızartma tenceresine bol sıvıyağ eklenir ve kızdırılır. Kabaran hamur avuç içi ile sıkılır. Baş parmak ve işaret parmağı arasındaki boşluktan dışarıya çıkan prça ıslak bir kaşık yardımı ile kopartılır ve kızgın yağa atılır. Hamurların heryerinin pişmesi için devamlı bir kaşık yardımı ile alt üst edilir.Kızaran lokmalar soğutulan şerbete atılıp 1-2 dakika bekletildikten sonra şerbeti süzdürülerek servis tabağına alınır.Ballı Lokma Tatlısı servise hazırdır. Trabzon'un yöresel tatlarından Ballı Lokma Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger