Rohtiko - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Rohtiko - Nermin'in Mutfağı: Rize
Malzemeler:
500 gr. az yağlı iri kuşbaşı doğranmış dana eti
2 demet karalahana
1 su bardağı barbunya
2 adet orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
Pul biber
Mısır ekmeği için;
2 su bardağı mısır unu
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
1 tatlı kaşığı tuz
Su
Sosu için;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı pul biber

Yapılışı:
2 demet karalahananın sapları temizlenir. Bol suyla yıkandıktan sonra düdüklü tencereye yerleştirilir. (Karalahananın acı yeşil suyunun çıkması için önceden haşlanması gerekmektedir.) 1 su bardağı barbunya ve üzerini geçmeyecek kadar su eklendikten sonra 10 dakika haşlanır. Bu arada mısır ekmeği hazırlanır. Mısır ekmeğinin hamuru için; 2 su bardağı mısır unu, yarım çay bardağı ayçiçek yağı, 1 tatlı kaşığı tuz ve bir yumurta derin bir kaba alınır. Üzerine azar azar su eklenip, kaşıkla karıştırılarak yumuşak kıvamda bir hamur elde edilir.

(Kullanılan suyun ılık olması hamurun da yumuşak olmasını sağlar.) Küçük ve yuvarlak cam fırın tepsisi çok az ayçiçek yağıyla yağlandıktan sonra mısır hamuru tepsiye yerleştirilir. Kaşığın tersiyle üzeri düzleştirildikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar, ortalama yarım saat pişirilir. Haşlanan karalahana ve barbunyanın suyu süzülür. Üzerine orta büyüklükte küp şeklinde doğranan 2 orta boy kuru soğan, 500 gr. az yağlı iri kuşbaşı doğranmış dana eti, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı pul biber eklenir.

 Üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edildikten sonra 45 dakika düdüklü tencerede pişirilir. Piştikten sonra blendırla çekilerek muhallebi kıvamına getirilir. Mısır ekmeği dikdörtgen şeklindeki bir cam tepsiye büyük parçalar şeklinde ufalanır. Üzerine muhallebi kıvamındaki karalahanalı harç yerleştirilir. Sosu için; 1 yemek kaşığı tereyağı ocakta eritilir. Eridikten sonra içine 1 çay kaşığı pul biber eklenir. Hazırlanan sos muhallebi kıvamındaki karalahanalı harcın üzerine ilave edilir. Yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger