HomeÇevirme Pilav - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
Çevirme Pilav - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
26 Ekim 2011 Çarşamba
MALZEMELER: ½kg kuzu kuşbaşı, 2 kase pirinç, 2 adet kuru soğan, 1 adet kabak, 2 adet kırmızıbiber,1 çay bardağı çam fıstık, 1 çay bardağı kuru üzüm, 2 tatlı kaşığı tarçın, 2 çay kaşığı karabiber, 1 adet defneyaprağı, zeytinyağı
YAPILIŞI:
2 kase pirinç biraz tuz eklenerek suda bekletilir. Süzülen pirinç, soğan, çam fıstık, kuru üzüm, tarçın, tuz ve karabiberle iyice kavrulur. ½ kg kuzu kuşbaşı 1 adet defneyaprağıyla kavrulduktan sonra su eklenir ve suyunu çekene dek pişirilir. 1 adet kabak soyulur ve ince ince dilimlenir. 2 adet kırmızıbiber çekirdekleri çıkartıldıktan sonra ikiye bölünür. Kabak ve biberler zeytinyağında kızartıldıktan sonra başka bir tencereye döşenir. Üzerine önce etler ardından pilav yayılır ve 1 kase et suyu 2 kase de sıcak su eklenerek suyunu çekene kadar pişirilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !