Etli Domates Silkme - Meral'in Mutfağı: Adana

26 Ekim 2011 Çarşamba

Etli Domates Silkme - Meral'in Mutfağı: Adana
Malzemeler:
1 kilo orta yağlı kuşbaşı doğranmış kuzu eti
10 adet büyük boy domates
7-8 adet yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı: Orta büyüklükte bir tencerede 1 kilo kuşbaşı doğranmış kuzu eti üzerini geçecek kadar su eklenerek, kısık ateşte haşlanır. Kabukları soyulan domatesler orta büyüklükte küp şeklinde doğranır. Yeşil biberlerin tohumları temizlendikten sonra büyük parçalar şeklinde doğranır. Et suyunu iyice çektikten sonra orta büyüklükte yemeklik doğranmış 2 orta boy kuru soğan ve 2 yemek kaşığı tereyağı eklenir. Tereyağı eriyinceye kadar orta ateşte tüm malzemeler bir süre kavrulur.

 Tereyağı eridikten sonra biberler altta kalacak şekilde domateslerle anda tencereye eklenir. Hiç karıştırılmadan kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. (Domatesin kendi suyuyla pişeceği için ayrıca su eklenmez.) Etin sertleşmemesi için domatesler kaynamaya başladıktan sonra ilave edilir. Yemeğimiz pişinceye kadar hiç karıştırılmaz. Ortalama yarım saat piştikten sonra yemeğimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger