HomeKovalama - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
Kovalama - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
26 Ekim 2011 Çarşamba
MALZEMELER: 1kg kıyma, 5 adet patlıcan, 3-4 adet yeşilbiber, 3 adet domates,2 adet kuru soğan, 1 baş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı toz kırmızıbiber, 1 tutam maydanoz, zeytinyağı
YAPILIŞI:
1kg kıyma zeytinyağında kavrulur. 5 adet patlıcan pijama usulü soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Yeşilbiberler ortadan ikiye kesilir ve çekirdekleri çıkartıldıktan sonra küçük küçük doğranır. 3 adet domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük dilimlenir. Soğanlar rondodan geçirilir. Dilimlenen patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Zeytinyağında kavrulan kıymaya soğanlar ilave edilir. Soğanlarla bir süre kavrulan kıymaya biberler ve en son domatesler ilave edilir. Suda bekleterek kolay soyulmasını sağlanan bir baş sarımsak küçük küçük dilimlenir, harca ilave edilir. İyice kavrulan kıymalı harca son olarak toz biber ve 1 yemek kaşığı salça eklenir. Fırına girecek olan yemeğimiz için cam bir tepsiye ilk önce kızartılan patlıcanlar ardından da kıymalı harç yayılıyor. Üzerine biraz su gezdirilen Kovalama kısa bir süre fırında pişirilir, maydanozla servis edilir.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !