Kurşun Aşı - Gülten'in Mutfağı: Kayseri

26 Ekim 2011 Çarşamba

Kurşun Aşı - Gülten'in Mutfağı: Kayseri
MALZEMELER: ½ kg kuzu kuşbaşı, 2 su bardağı nohut, 2 su bardağı yeşil mercimek, 3 adet yeşilbiber, 1 adet domates, zeytinyağı
Hamuru İçin: 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı, un
Sosu için: 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nane, zeytinyağı

YAPILIŞI

Yemeğin rengini değiştirmemesi için sos önceden hazırlanır; 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 yemek kaşığı nane bir kaseye konduktan sonra üzerine kızdırılan zeytinyağından eklenir ve dinlendirilir. ½kg kuzu kuşbaşı zeytinyağında kavrulur. Hamuru için 1 kase köftelik ince bulgur, 1 adet yumurta, 2 kase un geniş bir tepsiye eklenir. 1 kase sıcak su ile ince köftelik bulgurlar ıslatılır. 2 yemek kaşığı irmik, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı toz kırmızıbiber, 1 çay kaşığı köfte baharı ilave edildikten sonra iyice yoğrulur. Ele yapışmayarak kıvama gelen hamurdan minik parçalar kopartılır ve elde ovalayarak uzun çubuk şeklinde hamurlar elde edilir.

Uzun hamurlardan nohut büyüklüğünde hamurlar yapılır. 3 adet yeşilbiber çekirdekleri alındıktan sonra minik minik doğranır, etlerle kavrulur. Domatesin kabukları soyulur ve minik minik doğrandıktan sonra kavrulmakta olan et ve biberlere ilave edilir. 15dk kadar pişirilen yemeğimize bir gece önceden ayrı ayrı haşlanan yeşil mercimek ve nohut ilave edilir. Bir taşım daha kaynadıktan sonra Kurşun Aşı daha önceden hazırlanan sosla servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger