Hamsi Çığırtası - Nermin'in Mutfağı: Rize

26 Ekim 2011 Çarşamba

Hamsi Çığırtası - Nermin'in Mutfağı: Rize
Malzemeler:
Yarım kilo salamura hamsi (tazesi de tercih edilebilir)
Yarım demet pazı
4 adet orta boy yeşil biber
2 adet orta boy kuru soğan
4 adet yumurta
3 yemek kaşığı mısır unu
1 paket kabartma tozu
Yarım demet maydanoz
Taze nane
Kızartmak için ayçiçek yağı

Yapılışı: Yarım kilo salamura hamsinin kılçıkları temizlenir. (Salamura hamsi yerine taze hamsi de kullanılabilir.) Tuzunun akması için bol suyla yıkandıktan sonra biraz da su dolu bir kapta bekletilir. Sapları temizlenen pazı yaprakları, iyice yıkandıktan sonra ince ince doğranır. 4 adet orta boy yeşil biber de küçük küçük doğrandıktan sonra pazı yapraklarının üzerine ilave edilir. Pazının suyunun çıkması için üzerine 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek iyice ovulur. İyice ovulan pazı yaprakları ve yeşil biberlerin suyu süzülüp yıkanır.

Üzerine piyazlık şekilde incecik doğranan 2 adet orta boy kuru soğan ve yine incecik doğranmış olan yarım demet maydanozla bir tutam taze nane eklenir. Suyu süzülen salamura hamsiler de eklendikten sonra üzerine 4 adet yumurta, 3 yemek kaşığı mısır unu ve 1 paket kabartma tozu ilave edilir. Tüm malzemeler iyice karıştırılır. Yanmayan geniş bir tavada bol miktarda ayçiçek yağı kızdırılır. Yağ iyice kızdıktan sonra hazırlanan karışımdan birer yemek kaşığı alınarak tavada mücver gibi kızartılır. Her iki tarafı da kızartılan parçalar servis tabağına alınır. Arzu edilirse soğuk olarak da servis edilebilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger