Çam Kozalağı - Serap'ın Mutfağı: İzmir
Malzemeler:
Yarım paket çikolatalı pirinç patlağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı bal (en son eklenecek)
1 adet kare bitter çikolata
Yapılışı:
Varsa vok tava, yoksa derince herhangi bir teflon tencereye tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu alıp karıştırarak eritmeye başlayın. Hepsi eridiğinde balı da ekleyip hızla karıştırın ve altını kapatın.
İçine pirinç patlaklarını ekleyip hepsi birbirine bulanacak şekilde harmanlayın. Limon sıkacağınızın çukur olan ters kısmına yani limonu bastırdığınız yerin iç tarafına kaşık yardımıyla harçtan silme doldurun, kaşıkla bastırıp geniş bir spatulanın üzerine hafif sallayarak çıkarın ve servis tabağına kaydırarak sıralayın. Çukura sıkı doldurmanız, çıkardığınız zaman yayılmaması açısından önemlidir, bu nedenle kaşığın sırtıyla iyice bastırıp sıkıştırın. Hava çok sıcak olduğunda bu tatlının şekillendirilmesi çok zordur, yayılır. Bu yüzden ya iyice serinletilmiş bir ortamda şekil verin, ya tavayı ara sıra buzdolabına koyup harcı biraz soğutun. Şekil verme işlemi bitince buzdolabında soğutup sertleştirin.
Servisten hemen önce, kar efekti için, üzerlerine pudra şekeri eleyin
Yarım paket çikolatalı pirinç patlağı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
4 yemek kaşığı bal (en son eklenecek)
1 adet kare bitter çikolata
Yapılışı:
Varsa vok tava, yoksa derince herhangi bir teflon tencereye tereyağını, bitter çikolatayı ve kakaoyu alıp karıştırarak eritmeye başlayın. Hepsi eridiğinde balı da ekleyip hızla karıştırın ve altını kapatın.
İçine pirinç patlaklarını ekleyip hepsi birbirine bulanacak şekilde harmanlayın. Limon sıkacağınızın çukur olan ters kısmına yani limonu bastırdığınız yerin iç tarafına kaşık yardımıyla harçtan silme doldurun, kaşıkla bastırıp geniş bir spatulanın üzerine hafif sallayarak çıkarın ve servis tabağına kaydırarak sıralayın. Çukura sıkı doldurmanız, çıkardığınız zaman yayılmaması açısından önemlidir, bu nedenle kaşığın sırtıyla iyice bastırıp sıkıştırın. Hava çok sıcak olduğunda bu tatlının şekillendirilmesi çok zordur, yayılır. Bu yüzden ya iyice serinletilmiş bir ortamda şekil verin, ya tavayı ara sıra buzdolabına koyup harcı biraz soğutun. Şekil verme işlemi bitince buzdolabında soğutup sertleştirin.
Servisten hemen önce, kar efekti için, üzerlerine pudra şekeri eleyin
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !