KIZILCIK MARMELATLI TATLI
1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
2 çorba k. labne
1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:
1 pk. kedi dili bisküvi
1 su b. süt
2 çorba k. toz şeker
1 pk. kedi dili bisküvi
1 su b. süt
2 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
kızılcık marmelatı
kızılcık marmelatı
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca labneyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Cam fırın kabına kedidili bisküvileri diziyoruz. Sütü ve toz şekeri bir cezveye koyuyoruz. Ocak üzerinde karıştırarak hem biraz ısıtıyoruz hem de şekerin erimesini sağlıyoruz. Süt ısınınca bisküvilerin üzerine gezdirerek ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğuyup kabuk bağlayınca üzerine kızılcık marmelatını döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
İlk sıcaklığı çıkınca labneyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Cam fırın kabına kedidili bisküvileri diziyoruz. Sütü ve toz şekeri bir cezveye koyuyoruz. Ocak üzerinde karıştırarak hem biraz ısıtıyoruz hem de şekerin erimesini sağlıyoruz. Süt ısınınca bisküvilerin üzerine gezdirerek ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
Krema soğuyup kabuk bağlayınca üzerine kızılcık marmelatını döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !