Kızılcık Marmelatlı Tatlı

2 Şubat 2013 Cumartesi


KIZILCIK MARMELATLI TATLI


1 lt. süt
1 su b. toz şeker
1 çorba k. un
1 çorba k. nişasta
1 yumurta sarısı
2 çorba k. labne
1 pk. vanilya
TABANI İÇİN:
1 pk. kedi dili bisküvi
1 su b. süt
2 çorba k. toz şeker
ÜZERİ İÇİN:
kızılcık marmelatı
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz. Toz şekeri, unu, nişastayı, vanilyayı ve yumurta sarısını ilave ediyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp göz göz olunca altını kapatıyoruz.

İlk sıcaklığı çıkınca labneyi koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Cam fırın kabına kedidili bisküvileri diziyoruz. Sütü ve toz şekeri bir cezveye koyuyoruz. Ocak üzerinde karıştırarak hem biraz ısıtıyoruz hem de şekerin erimesini sağlıyoruz. Süt ısınınca bisküvilerin üzerine gezdirerek ıslatıyoruz. Hazırladığımız kremayı bisküvilerin üzerine tamamen kaplayacak şekilde döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.

Krema soğuyup kabuk bağlayınca üzerine kızılcık marmelatını döküyoruz. Dilimleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger