Yulaflı Tuzlu Dilimler - Serap'ın Mutfağı: İzmir

2 Şubat 2013 Cumartesi

Malzemeler:
125 gr.oda sıcaklığında margarin  veya tereyağı (isterseniz sıvıyağ kullanabilirsiniz)
2 yumurta
1/2 su bardağı süt
2,5 su bardağı kadar kepekli un
1,5 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 paket kabartma tozu
1/2 çay kaşığı; karabiber, kırmızı toz biber, kekik veya istediğiniz baharat 
1 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı dövülmüş yer fıstığı

Yapılışı:
Margarin, yumurtalar ve sütü mikserle karıştırın, içine kalan kuru malzemeyi ekleyip kaşıkla karıştırın ve mikserle biraz daha çırpın. Tamamen karıştıklarından emin olunca yemek kaşığıyla birer kaşık alıp fırın tepsisine aralıklı olarak koyun (pişirme kağıdı sererseniz yapışma riski azalır. Üstlerine ıslatılmış kaşığın sırtıyla bastırıp biraz yassıltın. Önceden ısıtılmış 160-170 derecelik fırında 25-30 dakika kadar pişirin. Tepside biraz ılındıktan sonra kurabiyeleri tel ızgarada soğutun.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger