KÖFTELİ BÖREK
HAZIRLANIŞI: Hamuru için, unu karıştırma kabına alıyoruz ve instant mayayı, tuzu koyup harmanlıyoruz. Ortasını açıyoruz ve sütü, sıvıyağı döküyoruz. Yumurtasını kırıyoruz. Ortadan başlayarak yoğurmaya başlıyoruz. Az ılık su koyarak iyice yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz.
Hamurun üzerini kapatarak mayalanmaya bırakıyoruz. İç harcı için, kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Üzerine soğanları rendeliyoruz. Maydanozu incecik doğruyoruz ve ilave ediyoruz. Patatesi rendeliyoruz.
Yumurtasını kırıyoruz. Tuz ve karabiberini atıyoruz. Kıvamını bağlamak için galeta unu koyuyoruz ve iyice yoğuruyoruz. Köfte harcımızı da dinlenmeye bırakıyoruz. Mayalanan hamurun üzerine un serpiyoruz ve merdaneyle açıyoruz. Yarım santim kalınlıkta bir hamur açıyoruz. Üzerindeki unu elimizle süpürüyoruz. Fincan tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesiyoruz. İki kenarından bir parmak mesafe bırakıp iç kısımdan yarım ay şeklinde bıçakla çizik atıyoruz. İç harcımızdan parçalar koparıyoruz ve oval köfteler hazırlıyoruz.
Hamurun tam ortasına köfteyi koyuyoruz. İki kenardaki kesik hamurları, hamurun üst kısmında birbirinin içinden geçiriyoruz. Hamurumuz bitene kadar aynı işlemi yapıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Hamurların üstüne yumurta sarısı sürüyoruz. Tepside de mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.4 su b. un
1 çay b. sıvıyağ
1 su b. süt
1 pk. instant maya
1 yumurta
su
tuz
İÇ HARCI İÇİN:
400 gr. kıyma
2 soğan
1 patates
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
400 gr. kıyma
2 soğan
1 patates
1 tutam maydanoz
1 yumurta
galeta unu
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
haşhaş
yumurta sarısı
haşhaş
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !