Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba

10 Ocak 2012 Salı

Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 200 gr. mürdüm eriği
• 2 su bardağı yeşil mercimek
• 1 çay bardağı yarma
• 1 çay bardağı bulgur
• 3 orta boy soğan
• 3 adet yeşil biber
• 1 su bardağı domates konservesi veya 2 yemek kaşığı salça
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı kuru nane

Yapılışı:
Mürdüm erikleri ortadan ikiye kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Yarma, bulgur ve yeşil mercimek yıkanır ve süzülür. Üzerini geçecek kadar sıcak su eklenen tencerede 1 taşım kaynadıktan sonra biraz daha su eklenir ve mürdüm erikleri de ilave edilerek pişmeye bırakılır.Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır. Doğranan soğan ve biberler tereyağında pembeleşinceye kadar kavrulur. İçine salça veya domates konservesi eklenir. Nane de ilave edildikten sonra biraz zeytinyağı konur.Arzuya göre tuzu da eklenen harç, kaynayan çorbaya ilave edilir. Tüm malzemeler yumuşayıp pişince Mercimekli Kırık Yarmalı Erikli Çorba servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger