Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir

10 Ocak 2012 Salı

Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: BalıkesirMalzemeler:
7 veya 8 enginar (haşlanarak doğranmış)
2 büyük bardak pilavlık pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1çorba kaşığı zerdeçal
2 demet taze soğan(doğranmış)
1 demet maydanoz(doğranmış)
1 demet dere otu(doğranmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1çorba kaşığı reyhan
2 adet havuç(rondodan çekilmiş)
1,5 bardak haşlanmış bezelye
Yarım limon(un) suyu
2 yeşil biber(küp küp doğranmış)
2 kırmızı biber(küp küp doğranmış)
1 fincan kapari
12 adet kurutulmuş domates(küp küp doğranmış)
1 fincan zeytinyağı
2 bardak su
1fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
Star TV Soframız 10 Ocak 2012 Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
2 demet doğranmış taze soğan ve dolmalık fıstık kavrulur,rondodan çekilmiş havuç ilave edilir,yıkanarak süzülmüş pirinç ilave edilerek bir süre kavrulur,geri kalan tüm malzeme ve baharatlar ilave edilir,2 bardak su ilavesiyle suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger