Malzemeler:
7 veya 8 enginar (haşlanarak doğranmış)
2 büyük bardak pilavlık pirinç
1 tatlı kaşığı tuz
1tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
1çorba kaşığı zerdeçal
2 demet taze soğan(doğranmış)
1 demet maydanoz(doğranmış)
1 demet dere otu(doğranmış)
1 çorba kaşığı kuru nane
1çorba kaşığı reyhan
2 adet havuç(rondodan çekilmiş)
1,5 bardak haşlanmış bezelye
Yarım limon(un) suyu
2 yeşil biber(küp küp doğranmış)
2 kırmızı biber(küp küp doğranmış)
1 fincan kapari
12 adet kurutulmuş domates(küp küp doğranmış)
1 fincan zeytinyağı
2 bardak su
1fincan kuş üzümü
1 fincan dolmalık fıstık
Star TV Soframız 10 Ocak 2012 Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir Yapılışı:
2 demet doğranmış taze soğan ve dolmalık fıstık kavrulur,rondodan çekilmiş havuç ilave edilir,yıkanarak süzülmüş pirinç ilave edilerek bir süre kavrulur,geri kalan tüm malzeme ve baharatlar ilave edilir,2 bardak su ilavesiyle suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.
Enginarlı Pilav - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir
10 Ocak 2012 Salı
Etiketler:
Pilav Tarifleri,
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !