Gül Tatlısı Tarifi

10 Ocak 2012 Salı

Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Gül Tatlısı'nın tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
Hamuru İçin:
• 1 yumurta
• 1 su bardağı irmik
• 1 su bardağı pudra şekeri
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 su bardağı zeytinyağı
• Kabartma tozu
• Vanilya
• Şerbet tozu
• Aldığı kadar un

Şerbeti için:
• 4 su bardağı şeker
• 4 su bardağı su
• Birkaç damla limon

Yapılışı:

Şerbeti için:
Şeker ve su bir tencereye konur ve kaynamaya bırakılır. Şerbet kaynayıp koyulaşmaya başlayınca bir kaç damla limon eklenir ve altı kapatılır.

Hamur için:
Yumurta, irmik, pudra şekeri, yoğurt ve zeytinyağı karıştırma kabına alınır. Kabartma tozu ve vanilya eklendikten sonra kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilene kadar un koyulur. Hamura gül rengi veren şerbet otu da eklenerek iyice rengini alana kadar yoğurmaya devam edilir.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır ve avuç içinde yuvarlandıktan sonra düzleştirilir.
Hamura 4 çentik atarak gülün yaprakları oluşturulur. İlk yaprağı kendi çevresinde büktükten sonra kalan 3 yaprağı üzerine kapatılır.Hazırlanan gül tatlıları yağlanmış fırın tepsisine dizildikten sonra 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Piştikten sonra biraz soğuması için dinlendirilir. Şerbeti de döküldükten sonra Gül Tatlısı servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger