Kaşık Börek Çorbası - Yıldız'ın Mutfağı: Balıkesir

10 Ocak 2012 Salı

Kaşık Börek Çorbası - Yıldız'ın Mutfağı: BalıkesirMalzemeler:
3 bardak un
2 yumurta
Tuz
Yeteri kadar su
İç Malzeme:
300 gram kıyma
1 rendelenmiş soğan
Tuz,karabiber
Haşlama Suyu:
3 litre su (veya et suyu)
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı kuru nane
Yarım tatlı kaşığı tuz

Star TV Soframız 10 Ocak 2012 Kaşık Börek Çorbası - Yıldız'ın Mutfağı: BalıkesirYapılışı:
3 bardak un,yumurta,tuz ve su sert bir hamur olacak şekilde yoğurulur.2 bezeye ayrılır, her biri mantı hamurundan daha ince olacak şekilde açılır.2 cm e 2 cm gibi küçük kare parçalara kesilir,ortasına kıymalı harçtan konulur üçgen şekilde katlanır, daha sonra üçgen parçaların 2 ucu üst üste bindirilerek yapıştırılır. Salça ve tereyağı kavrulur su ilave edilerek kaynamaya bırakılır. Kaynayan suya kaşık börekleri ilave edilir.
Su kaynayıp kaşık börekler suyun üstüne çıkmaya başlayınca altı kapatılır, kuru nane ilavesiyle servise hazır hale gelir

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger