Baklalı Dolma İçi Tarifi

10 Ocak 2012 Salı

Tokat'ın yöresel tatlarından Mutfağım 10 Ocak 2012 Baklalı Dolma İçi'nin tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
• 4 ½ bardak dolma içi
• 2 su bardağı kuru bakla
• 3 - 4 adet yeşil biber
• 1 yemek tabağı pastırma
• 1 kavanoz domates konservesi
• 2 yemek kaşığı salça
• 2 büyük boy soğan
• 2 orta boy patates
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı reyhan
• 2 çorba kaşığı kuru dereotu
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 yemek kaşığı çemen

Yapılşı:
Soğanlar ve biberler yemeklik doğranır. Patatesler küp küp kesilir. Tereyağı ve zeytinyağı eklenen tencerede kavrulur. Pastırmalar küp küp doğranır ve kavrulmakta olan malzemelere eklenir. Karışım biraz sotelendikten sonra kuru bakla, kuru dereotu, reyhan, çemen ve domates konservesi ve salça da eklenir. Pul biberi de serpildikten sonra üzerini geçecek kadar ılık su konur.Tenceredeki tüm malzemeler kaynamaya başlayınca dolma içi de koyulur ve kapağı açık bir şekilde pişirilir. 1-2 taşım kaynayınca altı kapatılır ve bir örtüye salınarak demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra Baklalı Dolma İçi servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger