Sucuk içi - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

Malzemeler:
1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma
50 gr. tatlı kırmızı toz biber
20 gr. acı kırmızı toz biber
20 gr. kimyon
10 gr. toz zencefil
10 gr. kekik
10 gr. karabiber
100 gr. sarımsak
10 gr. tuz

Yapılışı: Sarımsaklar robotta incecik kıyılır. 1 kilo kaburga kısmından yağlı dana kıyma geniş bir kaba alınır. Üzerine incecik kıyılan sarımsaklar ve baharatlar eklendikten sonra avuç içiyle bastırarak yoğrulur.

Sucuk içi - Sema'nın Mutfağı: KayseriTüm lezzetlerin birbirine iyice karışması için çiğ köfte gibi eti ezerek, uzun süre yoğurmak gerekmektedir. İyice yoğrulan et bir gün buzdolabında dinlendirilir. Yağsız tavada kavrulur. Et, sakız kıvamında olduğu için kavururken topaklanmaması için sürekli karıştırılır. İyice kavrulduktan sonra servis tabağına alınarak sıcak olarak servis edilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger