Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada


MALZEMELER:
Yarım kg kuru bakla, 1 adet kuru soğan
Sosu için: 5-6 diş sarımsak, 1 adet limonun suyu,  zeytinyağı

Star TV Soframız Bakla - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

YAPILIŞI
Baklaların yumuşak olan baş kısmı kesilir. Sudan geçirilen baklalara üzerini geçecek kadar su ilave edilir ve haşlanır. Süzülen baklalara küçük küçük doğranıp, tuzla ovulan soğan ilave edilir ve yemeğimiz pişirilir. Sosu için bir adet limon sıkılır ve içine bol sarımsak ezilir, zeytinyağı ilave edilir. Servis edilirken isteğe göre sos yemeğin üzerine gezdirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger