Nezine Tatlısı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

6 Ekim 2011 Perşembe

Nezine Tatlısı - Sema'nın Mutfağı: Kayseri

  Malzemeler:
8 su bardağı un
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 kase ceviz
2 yemek kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı karbonat
1 paket margarin
Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
3,5 bardak su
Yarım limonun suyu

Yapılışı: Şerbetin ılık olması gerektiği için ilk olarak şerbeti hazırlanır. Orta büyüklükte bir tencerede 4 su bardağı toz şeker ve 3,5 bardak su kaynatılır. Kaynamaya başladıktan 15 dakika sonra içine yarım limonun suyu ilave edilir. Birkaç dakika daha kaynadıktan sonra soğumaya bırakılır. (Tencerenin içine metal bir kaşık bırakırsanız şekerin yapışmasını önler. Böylece sürekli karıştırmanıza gerek kalmaz. Ayrıca tatlımızın şerbetini 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı pekmez ve bir bardak suyla da hazırlayabilirsiniz.) Tatlımız için bir kase ceviz robotta incecik çekilir. Derin bir kabın içine bir yumurta kırılır. 
Üzerine 1,5 su bardağı zeytinyağı, oda sıcaklığında yumuşamış bir paket margarin eklenir. Margarin eriyinceye kadar iyice ezilerek karıştırılır. Üzerine 1 su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı karbonat, incecik kıyılmış ceviz içi, 2 yemek kaşığı tahin ve 8 su bardağı un eklenerek iyice yoğrulur. Kulak memesi kıvamındaki hamur kare şeklindeki tepsinin her yerini kapatacak şekilde bastırarak yerleştirilir. Pişirmeden önce kare şeklinde kesilir. Her bir karenin üzeri bütün parça cevizle süslenir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine şerbeti eklenir. Şerbetini çektikten sonra tatlımız servise hazırdır.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger