HomeBademli Baklava - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
Bademli Baklava - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada
6 Ekim 2011 Perşembe
MALZEMELER: 1kg badem içi, 500gr sıvı yap, 1 yemek kaşığı tereyağı
Hamuru için: 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, karbonat, un
Hamuru açmak için:, ½ paket nişasta, un
Şerbeti için: 1kg şeker, 4 bardak su, yarım çay bardağı limon suyu
YAPILIŞI
1 kg badem içi rondoda iyice çekilir. Hamuru için 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, biraz karbonat, biraz tuz ve alabildiği kadar un iyice yoğrulur. Ne sert ne de çok yumuşak bir kıvama sahip olan hamur dinlendirilir. Hamuru açmak için 2 ölçü un ve ½ paket nişasta karıştırılır. Hamurdan küçük bir parça koparılarak minik bezeler elde edilir. Bezeler un ve nişasta karışımıyla incecik ve tepsi büyüklüğünde açılır. İlk iki kat üst üste konur ve bademleri döşenir. Her katın arasına badem döşenecek olan baklavanın her 4. katına eritilen tereyağı ve sıvı yağ gezdirilir.
Bütün açılan yufkalara aynı işlem uygulanır. Son iki katın arasına badem ilave edilmeyen Bademli Baklava ik önce dörde ardından da her üçgen parçası ikiye kesilir. Her parça düz bir şekilde tekrar kesilir ve son olarak çaprazlamasına kesilerek küçük yıldızlar oluşturulur. Şerbet için 1kg şekere 4 bardak su eklenir. Kaynayan şerbete şekerlenmemesi için yarım çay bardağı limon uyu ilave edilir. Pişirilen baklavaya soğutulan şerbeti dökülür.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !