Peynirli Pide - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

6 Ekim 2011 Perşembe

Peynirli Pide - Nadire Hanım'ın Mutfağı: Bozcaada

MALZEMELER:  500gr beyaz peynir, 5-6 adet kuru soğan, 1 demet maydanoz, 1 demet nane, 1 tatlı kaşığı yoğurt, 1 adet yumurta, çörek otu, susam, zeytinyağı
Hamuru için: 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı maya, çok az şeker, un

YAPILIŞI

1 su bardağı süte su ilave edilerek ısıtılır. 1 yemek kaşığına biraz şeker ve süt ilave edilerek karıştırılır. Tepsiye yayılan un ölçü alınır ve kaba aktarılır. Una süt ve mayalı karışım eklenerek hamur yumuşak bir kıvama gelene kadar yoğrulur, kabarması için yarım saat dinlendirilir. 5-6 adet kuru soğan küçük küçük doğranır ve kavrulur. 1 demet maydanoz ve 1 demet nane küçük küçük doğranır. Kavrulan soğanlara ufalanan yarım kg beyaz peynir ve doğranan yeşillikler ilave edilerek iyice harmanlanır. Tepsi iyice yağlandıktan sonra hamur bir kerede, tepsiye yayılır. İç harç hamurun ortasına dökülür, hamur malzemeleri kapatacak şeklide etrafından ortasına doğru kapatılır. Şişen hamurun üzerine bastırılarak, havası indirilir ve tepsinin boyutuna göre büyütülerek tepsiye yayılır. 1 tatlı kaşığı yoğurtla bir yumurta karıştırılır ve peynirli pidenin üzerine sürülür. Pişirilmeden enlemesine boylamasına kare kare kesilen peynirli pidenin üzerine son olarak çörek otu ve susam serpiştirilir ve Peynirli pide önce 180 derecede 30 dakika pişirilir.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger