Terbiyeli Tavuk Çorbası

2 Ocak 2013 Çarşamba


Oktay Usta TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI


3 tavuk baget
1 çay b. tel şehriye
tuz
su
TERBİYESİ İÇİN
1 kase yoğurt
1 limon
1 yumurta
2 çorba k. un
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
HAZIRLANIŞI: Tavuk bagetleri haşlıyoruz ve didikliyoruz. Haşladığımız tavukların suyunu ayırıyoruz. Tencereye soğuk olan tavuk suyunu döküyoruz. Yoğurdu ilave ediyoruz.

Limonun suyunu sıkıyoruz. Unu da koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocak üzerine alıyoruz. Bir yandan karıştırarak üzerine sıcak su döküyoruz. Çorbamızı sürekli karıştırıyoruz ki kesilmesin. Didiklediğimiz tavuk etini de tencereye atıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi de ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Şehriyemiz pişip, çorbanın kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz ve servis kasesine döküyoruz.

Tereyağını eritip çorbanın üzerine gezdirerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger