Oktay Usta TERBİYELİ TAVUK ÇORBASI
TERBİYESİ İÇİN
1 kase yoğurt
1 limon
1 yumurta
2 çorba k. un
su
1 kase yoğurt
1 limon
1 yumurta
2 çorba k. un
su
ÜZERİ İÇİN:
tereyağı
tereyağı
HAZIRLANIŞI: Tavuk bagetleri haşlıyoruz ve didikliyoruz. Haşladığımız tavukların suyunu ayırıyoruz. Tencereye soğuk olan tavuk suyunu döküyoruz. Yoğurdu ilave ediyoruz.
Limonun suyunu sıkıyoruz. Unu da koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocak üzerine alıyoruz. Bir yandan karıştırarak üzerine sıcak su döküyoruz. Çorbamızı sürekli karıştırıyoruz ki kesilmesin. Didiklediğimiz tavuk etini de tencereye atıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi de ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Şehriyemiz pişip, çorbanın kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz ve servis kasesine döküyoruz.
Tereyağını eritip çorbanın üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
Limonun suyunu sıkıyoruz. Unu da koyuyoruz ve çırpma teliyle karıştırıyoruz. Ocak üzerine alıyoruz. Bir yandan karıştırarak üzerine sıcak su döküyoruz. Çorbamızı sürekli karıştırıyoruz ki kesilmesin. Didiklediğimiz tavuk etini de tencereye atıyoruz. Kaynamaya başlayınca tel şehriyeyi de ilave ediyoruz ve pişiriyoruz. Şehriyemiz pişip, çorbanın kıvamı ortaya çıkınca altını kapatıyoruz ve servis kasesine döküyoruz.
Tereyağını eritip çorbanın üzerine gezdirerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !