Susamlı Haşhaşlı Tombik Simit

2 Ocak 2013 Çarşamba


Oktay Usta SUSAMLI HAŞHAŞLI TOMBİK SİMİT


4 su b. un
1 pk. instant maya
1 çay b. süt
yarım çay b. sıvıyağ
1 çorba k. toz şeker
tuz
su
ARASI İÇİN:
domates
dil peyniri
kornişon turşu
ÜZERİ İÇİN:
pekmez
haşhaş
susam
HAZIRLANIŞI: Unu karıştırma kabına alıyoruz. İnstant mayayı, tuzu ve toz şekeri de koyuyoruz ve harmanlıyoruz. Ortasına sütü, sıvıyağı döküyoruz. Az da ılık su dökerek hamuru ortadan yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlıyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıyoruz ve yuvarlıyoruz. Bezeleri tezgah üzerinde elimizle genişletip ortasına bir delik açıyoruz ve deliği parmağımızla biraz genişletiyoruz. Küçük simitler elde ediyoruz.


Pekmezi suyla karıştırıyoruz ve bir kaseye alıyoruz. Hamurların bir yüzünü pekmezli suya batırıyoruz, bir kısmını haşhaşa bir kısmını da susama batırıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz ve mayalandırıyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Pişirdiğimiz simitlerin üst kısımlarını kapak gibi kesiyoruz. Alt kısımların üzerine dilimlenmiş dil peyniri koyuyoruz. Tekrar fırına koyuyoruz ve peyniri eriyene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıyoruz ve üzerlerine dilimlenmiş domates ve kornişon turşu koyuyoruz. Simitlerin kapak kısımlarını da üstlerine kapatarak servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger