Cevizli Portakallı İrmik Tatlısı

2 Ocak 2013 Çarşamba


Oktay Usta CEVİZLİ PORTAKALLI İRMİK TATLISI


1 lt. süt
6 çorba k. irmik
1 çorba k. nişasta
1 su b. toz şeker
1 portakal kabuğu rendesi
1 pk. yulaflı bisküvi
SOSU İÇİN:
3 portakal suyu
2 çorba k. toz şeker
1 çorba k. nişasta
ÜZERİ İÇİN:
ceviz
portakal dilimi
HAZIRLANIŞI: Sütü tencereye döküyoruz ve içine irmiği, nişastayı, toz şekeri ilave ediyoruz. Ocak üzerinde çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşınca içine portakal kabuğunu rendeliyoruz. Göz göz olup kaynayınca altını kapatıyoruz.

Kelepçeli pasta kalıbının altını çıkarıp halka kısmını servis tabağına koyuyoruz. Hazırladığımız kremadan kalıbın dibini kaplayacak kadar döküyoruz. Kalıbın kenarlarına yulaflı yuvarlak bisküvileri diziyoruz. Artan bisküvileri de elimizle kırarak kremanın üstüne serpiyoruz.

Tencerede kalan kremayı da üzerine döküyoruz ve kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Bu arada sosu için, portakalların suyunu sıkıyoruz ve küçük bir tencereye döküyoruz. İçine şekerini koyup pişirmeye başlıyoruz. Nişastayı suyla karıştırıp tencereye ilave ediyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz. Portakal sosunu da kalıba döktüğümüz kremanın üzerine döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Üzerini portakal dilimi ya da cevizle süsleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger