Oktay Usta BALKABAKLI KREMALI KUPLAR
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
1 tatlı k. nişasta
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
2,5 su b. süt
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
1 tatlı k. nişasta
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
ÜZERİ İÇİN:
frambuaz
frambuaz
HAZIRLANIŞI: Balkabaklarını doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan balkabaklarını eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremasını hazırlarken, sütü tencereye döküyoruz.
İçine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kremayla krem şantiyi çırparak kıvamını yumuşatıyoruz. Kup bardaklara balkabağı püresini paylaştırıyoruz.
Üstüne ceviz ve onun da üstüne krema koyuyoruz. Bir kat daha, balkabağı ve krema koyuyoruz. Ceviz serpiyoruz. En üstünü frambuazla süsleyerek servis ediyoruz.
İçine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kremayla krem şantiyi çırparak kıvamını yumuşatıyoruz. Kup bardaklara balkabağı püresini paylaştırıyoruz.
Üstüne ceviz ve onun da üstüne krema koyuyoruz. Bir kat daha, balkabağı ve krema koyuyoruz. Ceviz serpiyoruz. En üstünü frambuazla süsleyerek servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !