Balkabaklı Kremalı Kuplar

2 Ocak 2013 Çarşamba


Oktay Usta BALKABAKLI KREMALI KUPLAR


1,5 kg soyulmuş balkabağı
1,5 su b. toz şeker
2 su b. ceviz
KREMASI İÇİN:
2,5 su b. süt
1 çay b. toz şeker
2 çorba k. un
1 tatlı k. nişasta
1 pk. vanilya
1 poşet köpürtülmüş şanti
ÜZERİ İÇİN:
frambuaz
HAZIRLANIŞI: Balkabaklarını doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. İçine şekeri döküyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan balkabaklarını eziyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kremasını hazırlarken, sütü tencereye döküyoruz.

İçine şekeri, unu, nişastayı ve vanilyayı koyuyoruz. Çırpma teliyle karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. Kıvamı koyulaşıp kaynayınca altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Soğuyunca kremayla krem şantiyi çırparak kıvamını yumuşatıyoruz. Kup bardaklara balkabağı püresini paylaştırıyoruz.

Üstüne ceviz ve onun da üstüne krema koyuyoruz. Bir kat daha, balkabağı ve krema koyuyoruz. Ceviz serpiyoruz. En üstünü frambuazla süsleyerek servis ediyoruz.


New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger