Oktay Usta BULGURLU PATATES PÜRELİ KÜLBASTI
500 gr. külbastı
biberiye
değirmen karabiber
tuz
zeytinyağı
PÜRESİ İÇİN:
3 patates
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
3 patates
1 su b. süt
1 çorba k. tereyağı
tuz
karabiber
ÜZERİ İÇİN:
çeri domates
yeşil biber
çeri domates
yeşil biber
HAZIRLANIŞI: Külbastı etleri bir kaba alıyoruz. Üzerine biberiye yapraklarını atıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Zeytinyağını döküyoruz ve etleri yarım saat kadar bu sosta bekleterek marine ediyoruz.
Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağı koyuyoruz, biraz da sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Bulguru ve salçayı da ilave ediyoruz, beraber kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Püresi için, patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tencereye alıyoruz, üzerine suyunu döküyoruz, tuzunu atıyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanan patatesi eziyoruz. Tereyağını ve sütünü koyarak pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Marine ettiğimiz külbastı etleri ocak üstünde, ızgara tavaya az sıvıyağ dökerek pişiriyoruz. Servis tabağının ortasına patates püresini döküyoruz. Kenarına bulgur pilavını döküyoruz. Pişen etleri de parmak gibi doğrayıp pilavın üstüne koyuyoruz. Izgara tava üzerinde iri doğranmış domates ve biberi soteliyoruz. Domates ve biberi de tabağa alarak servis ediyoruz.
Pilavı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Tencereye tereyağı koyuyoruz, biraz da sıvıyağ döküyoruz ve soğanı kavuruyoruz. Bulguru ve salçayı da ilave ediyoruz, beraber kavuruyoruz. Tuzunu atıyoruz. Sıcak suyunu veriyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Püresi için, patatesleri soyuyoruz ve doğruyoruz.
Tencereye alıyoruz, üzerine suyunu döküyoruz, tuzunu atıyoruz ve haşlıyoruz. Haşlanan patatesi eziyoruz. Tereyağını ve sütünü koyarak pişiriyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz. Marine ettiğimiz külbastı etleri ocak üstünde, ızgara tavaya az sıvıyağ dökerek pişiriyoruz. Servis tabağının ortasına patates püresini döküyoruz. Kenarına bulgur pilavını döküyoruz. Pişen etleri de parmak gibi doğrayıp pilavın üstüne koyuyoruz. Izgara tava üzerinde iri doğranmış domates ve biberi soteliyoruz. Domates ve biberi de tabağa alarak servis ediyoruz.
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !