Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak

11 Ocak 2012 Çarşamba

Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: ZonguldakMalzemeler: 1 su bardağı un, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 litre et suyu, 2 çorba kaşığı yoğurt, 1 yumurta, 1 kahve fincanı süt, tuz
Üzerine: 1 çorba kaşığı tereyağı, nane, pul biber

Soframız 11 Ocak 2012 Ovmaç Çorbası - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Unun üzerine hafifçe su serperek ovalayın. Oluşan hamuru kum haline getirin. Daha sonra bunların bir kısmını bir avuç kadar ayırın. Topakların biraz büyük olması gerekir. İncecik yaptığımız kum halindeki hamurları et suyunda kaynayıncaya kadar, karıştırarak pişirin. Kalan iri topakları kaynayan çorbanın içine atın ve altını kısın. 1 yumurta, süt ve yoğurdu ekleyip,isteğinize göre tuz katın. Ayrı bir tavada bir çorba kaşığı tereyağını eritin,nane ve isteğe göre pul biber koyun. Çorba piştikten sonra üzerine döküp servis yapın.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger