İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 Kabak Pabuçaki tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gram Tulum peyniri,
8 adet kabak,
1 yumurta pul biber,
Zeytinyağı,
Dereotu
İçinin yapımı:
250 gram tulum peyniri rendelenir. Dereotu doğranır. 1 yumurta kırılır. Çatal yardımıyla tüm malzeme karıştırılır.
Yapılışı:
Yıkanıp, temizlenen 8 adet kabak üzerine çıkacak kadar su dolu tencere haşlanır. Kabakların içi oyulacağı için çok yumuşamadan haşlanmasına dikkat edilir. Kabaklar uzunlamasına kesilir. Tatlı kaşığı yardımıyla içleri oyulur. Oyulan kabaklar tepsiye dizilir. Hazırlanan iç malzemesi ile kabakların üstleri doldurulur. Ardından kabakların üzerine kırmızı pul biber ve zeytinyağı dökülür. 180 dereceye getirilmiş fırına verilerek pişirlir. Fırından çıkarılan kabak pabuçakimiz servise hazırdır.
Kabak Pabucaki Tarifi
11 Ocak 2012 Çarşamba
Etiketler:
Kabak Pabuçaki,
Mutfağım
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !