Kabak Pabucaki Tarifi

11 Ocak 2012 Çarşamba

İzmir'in yöresel tatlarından Mutfağım 11 Ocak 2012 Kabak Pabuçaki tarifi, Mutfağım programında...
Malzemeler:
250 gram Tulum peyniri,
8 adet kabak,
1 yumurta pul biber,
Zeytinyağı,
Dereotu

İçinin yapımı:
250 gram tulum peyniri rendelenir. Dereotu doğranır. 1 yumurta kırılır. Çatal yardımıyla tüm malzeme karıştırılır.

Yapılışı:
Yıkanıp, temizlenen 8 adet kabak üzerine çıkacak kadar su dolu tencere haşlanır. Kabakların içi oyulacağı için çok yumuşamadan haşlanmasına dikkat edilir. Kabaklar uzunlamasına kesilir. Tatlı kaşığı yardımıyla içleri oyulur. Oyulan kabaklar tepsiye dizilir. Hazırlanan iç malzemesi ile kabakların üstleri doldurulur. Ardından kabakların üzerine kırmızı pul biber ve zeytinyağı dökülür. 180 dereceye getirilmiş fırına verilerek pişirlir. Fırından çıkarılan kabak pabuçakimiz servise hazırdır.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger