Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak

11 Ocak 2012 Çarşamba

Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: ZonguldakMalzemeler: 250 gram tereyağı, 2 su bardağı dövülmüş ceviz, 10 tane hazır baklavalık yufka
Şerbeti için : 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu

Soframız 11 Ocak 2012 Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Önce 4 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı su ile kaynatın. Çıkmasına yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın. Baklavalık hazır yufkalarımızı ikiye bölüp, üzerine dövülmüş cevizi serperek ince oklavaya dolayarak yavaşça büzün. Büzdüğünüz parçaları açılmadan tepsiye dizin. Bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirin. 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkan baklavaların üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.

Not: Baklavalık yufkaları tepsinizde isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.

New Banners ayakkabi250x250 Image Banner Yeni_elbise 300X250 Image Banner
Share this article :

0 yorum:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Oktay Usta - Soframız - Elif Korkmazel - Mutfağım Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Inspired by Sportapolis Shape5.com
Proudly powered by Blogger