Malzemeler: 250 gram tereyağı, 2 su bardağı dövülmüş ceviz, 10 tane hazır baklavalık yufka
Şerbeti için : 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, yarım limon suyu
Soframız 11 Ocak 2012 Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak Yapılışı: Önce 4 su bardağı toz şekeri, 3 su bardağı su ile kaynatın. Çıkmasına yakın limon suyunu ekleyin ve şerbeti soğumaya bırakın. Baklavalık hazır yufkalarımızı ikiye bölüp, üzerine dövülmüş cevizi serperek ince oklavaya dolayarak yavaşça büzün. Büzdüğünüz parçaları açılmadan tepsiye dizin. Bir tavada tereyağını eritip üzerine gezdirin. 170 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Çıkan baklavaların üzerine soğuk şerbeti döküp servis yapın.
Not: Baklavalık yufkaları tepsinizde isteğinize göre çoğaltabilirsiniz.
Burma Tatlısı - Esengül'ün Mutfağı: Zonguldak
11 Ocak 2012 Çarşamba
Etiketler:
Burma Tatlısı,
Soframız
0 yorum:
Speak up your mind
Tell us what you're thinking... !